Recept
Steak z roštěnce s fazolkami na slanině
Potřebné suroviny
- steaky z nízkého nebo vysokého roštěnce vysoké „na 2 prsty“ (3-4 cm)
- sůl, pepř
- rostlinný olej
- máslo
- cca 500 g zelených fazolek
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotku
- 100 g másla
- 100 g slaniny
- tymián
Postup
Postup na steaky je stejný jako u přechozího receptu.
Fazolky očistěte a krátce (cca 5 min) vařte v osolené vodě na skus. Ihned potom je zchlaďte v ledové vodě – díky tomu si fazolky zachovají svou krásnou barvu a nerozbřednou. Vyjměte je a nechte okapat.
Na pánev vložte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte najemno nakrájenou šalotku, tymián a jemně pokrájený nebo nastrouhaný česnek. Máslo přidávejte v průběhu. Přidejte fazolky, promíchejte a krátce na pánvi prohřejte. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
DOBROU CHUŤ!