Bylinky

Recept

Steak z roštěnce s fazolkami na slanině

Potřebné suroviny

  • steaky z nízkého nebo vysokého roštěnce vysoké „na 2 prsty“ (3-4 cm)
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej
  • máslo
  • cca 500 g zelených fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotku
  • 100 g másla
  • 100 g slaniny
  • tymián

Postup

Postup na steaky je stejný jako u přechozího receptu.

Fazolky očistěte a krátce (cca 5 min) vařte v osolené vodě na skus. Ihned potom je zchlaďte v ledové vodě – díky tomu si fazolky zachovají svou krásnou barvu a nerozbřednou. Vyjměte je a nechte okapat.

Na pánev vložte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte najemno nakrájenou šalotku, tymián a jemně pokrájený nebo nastrouhaný česnek. Máslo přidávejte v průběhu. Přidejte fazolky, promíchejte a krátce na pánvi prohřejte. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

DOBROU CHUŤ!

steak