Bylinky

Recept

Steak ze svíčkové s grilovanou zeleninou

Toto je krátký popise receptu…

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Potřebné suroviny

  • steaky ze svíčkové vysoké 3-5 cm
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej
  • máslo
  • tymián
  • zelenina: paprika, cuketa, lilek, brambory uvařené ve slupce, atd.

Postup

Maso nechte cca 2 h při pokojové teplotě, uvolněnou šťávu neomývejte, ale pouze osušte utěrkou. Steaky lehce potřete olejem a položte na rozpálenou a olejem vymazanou pánev. Opékejte ze všech stran tak dlouho, dokud se maso samo od pánve neodlepí.

Poté maso vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 2-3 min. Steaky vyjměte, osolte a opepřete (soli se v tomto případě nebojte), položte na každý kostičku másla a nechte 5-8 min. odpočinout.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na požadovaný tvar (větší kousky). Na pánvi rozpalte trochu oleje a zeleninu na něm po druzích postupně orestujte. Takto připravenou zeleninu vložte do mísy. Na pánev znovu nalijte trochu oleje, přidejte tymián a nechte jej rozvonět. Ochucený olej nalijte do mísy na grilovanou zeleninu, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na talíři podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

DOBROU CHUŤ!

steak